این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

رئیس انجمن کتابخانه‌های ترکیه در دیدار با دبیرکل نهاد: فعالیت‌های کتابخانه‌های روستایی ایران حیرت‌برانگیز است


ارسال شده در تاریخ :
رئیس انجمن کتابخانه‌های ترکیه در دیدار با دبیرکل نهاد: فعالیت‌های کتابخانه‌های روستایی ایران حیرت‌برانگیز است


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، علی فؤاد کارتال، رئیس انجمن کتابخانه‌های ترکیه، در حاشیه برگزاری همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» با مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دیدار و در خصوص وضعیت کتابخانه‌های عمومی و گسترش تعاملات فرهنگی گفتگو کرد.

رئیس انجمن کتابخانه‌های کشور ترکیه در این دیدار در خصوص همایش بین‌المللی «کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» گفت: همایش طی دو روز به صورت فشرده برگزار شد که قابل درک است و اینطور برنامه‌ها عموماً به صورت فشرده برگزار می‌شود. به اعتقاد من با توجه به حضور مهمانان خارجی در این همایش، بهتر بود بخش پرسش و پاسخ ویژه مهمانان خارجی نیز برگزار می‌شد تا اگر حاضران در همایش سؤالاتی در خصوص کشورهای مهمان داشتند، فرصت طرح آنها فراهم باشد.

فعالیت‌های کتابخانه‌های روستایی ایران حیرت‌برانگیز است

وی ادامه داد: در خلال همایش، آنچه بنده را متحیر ساخت، فعالیت‌های اجرا شده در روستاها بود؛ همانطور که در سخنرانی خود در همایش نیز گفتم، به اعتقاد من رسالت اصلی کتابخانه‌های عمومی همین اقداماتی است که در ایران انجام می‌شود؛ در واقع با دانشی که از طریق کتابخانه‌ها به مردم ارائه می‌دهیم، کیفیت زندگی آنها تغییر می‌یابد. در این همایش بخشی با عنوان تجارب کتابداران وجود داشت که برای من بسیار جالب بود؛ در این بخش کتابداران از تجارب و فعالیت‌های خود می‌گفتند و به اعتقاد من اگر سخنان آنها با پاورپوینت همراه بود، جذابیت و اثرگذاری بیشتری داشت.

کتابخانه‌ها و مراکزی که در این سفر در شهرهای تهران، یزد و مشهد بازدید کردیم بر اساس استانداردهای بین‌المللی به‌روزرسانی شده بودند و برداشت من این بود که کتابداران نیز با عشق انجام وظیفه می‌کنند و صمیمت در رفتارشان دیده می‌شد.

فؤاد کارتال با اشاره به وضعیت کتابخانه‌های عمومی ایران، گفت: کتابخانه‌ها و مراکزی که در این سفر در شهرهای تهران، یزد و مشهد بازدید کردیم بر اساس استانداردهای بین‌المللی به‌روزرسانی شده بودند و این کاملاً مشهود بود. برداشت من این بود که کتابداران نیز با عشق انجام وظیفه می‌کنند و صمیمت در رفتارشان دیده می‌شد.

وی با اشاره به تفاوت‌ها و تشابهات ایران و ترکیه در این حوزه گفت: جمعیت ایران و ترکیه تقریباً مشابه است، اما جغرافیای ایران کمی متفاوت است. تعداد کتابخانه‌های ایران از ترکیه بیشتر است و فکر می‌کنم در هر دو کشور نیاز است تعداد کتابخانه‌های سیار افزایش یابد. در ترکیه ۸۱ استان داریم که در ۶۸ نقطه استانی کتابخانه سیار دایر است. در واقع در روستاهای دوردست و نقاط کوهستانی، مقرون به صرفه‌ترین روش، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است. ما در ترکیه کتابخانه‌هایی داریم که وضعیت خوبی ندارند؛ همچنین ۸۹ شهرستان فاقد کتابخانه داریم. با این حال در سال‌های اخیر روند نوسازی و مدرن‌سازی کتابخانه‌ها آغاز شده است اما گاهی کتابخانه بسیار خوب وجود دارد اما تعداد کارکنان آن ناکافی است.

فؤاد کارتال تصریح کرد: در ترکیه کتابخانه عمومی زیر نظر وزارت فرهنگ و گردشگری اداره می‌شود؛ با این حال ما مصوبه‌ای داریم که بر اساس آن شهرداری‌ها هم می‌توانند کتابخانه تأسیس کنند که در سال‌های اخیر به این امر اهتمام داشته‌اند و این کتابخانه‌ها مستقیماً زیر نظر شهرداری‌ها اداره می‌شوند.

وی در خصوص انجمن کتابخانه‌های ترکیه گفت: انجمن ما در سال ۱۹۴۹ میلادی تأسیس شد؛ با اینکه در ترکیه انجمن کتابخانه‌های دانشگاهی و انجمن کتابخانه‌های مدرسه‌ای هم وجود دارد، ما فراگیرترین انجمن هستیم و اعضای سایر انجمن‌ها به نحوی از اعضای ما نیز محسوب می‌شوند. هر کسی اعم از استاد یا دانشجو که در زمینه کتابداری و مدیریت اسناد و اطلاعات تحصیل یا کار کند، می‌تواند در این انجمن عضو باشد. انجمن با وزارت فرهنگ و گردشگری به عنوان اداره‌کننده کتابخانه‌ها روابطی دارد اما در دوره‌هایی هم اختلافاتی به وجود می‌آید. در حال حاضر در وزارت فرهنگ اداره‌کل کتابخانه‌ها و انتشارات وجود دارد.

ما مشترکات فرهنگی زیادی به‌ویژه در حوزه زبانی داریم. ما نیز مانند شما از اتفاقاتی که در غزه رخ داده متأثر هستیم و این نشان می‌دهد که احساسات مشترکی نیز داریم.

رئیس انجمن کتابخانه‌های کشور ترکیه ضمن ابراز امیدواری در خصوص تداوم ارتباطات دو کشور، گفت: ما مشترکات فرهنگی زیادی به‌ویژه در حوزه زبانی داریم و حضور در ایران و ترکیه، حس مشابهی ایجاد می‌کند. ما نیز مانند شما از اتفاقاتی که در غزه رخ داده متأثر هستیم و این نشان می‌دهد که احساسات مشترکی نیز داریم. بنده مشتاق به همکاری دو کشور هستم و از حضور شما در کشورمان و بازدید از مراکز، برنامه‌های در حال اجرا و نرم‌افزارها، استقبال می‌کنم. من تجارب این سفر را با مدیرکل کتابخانه‌ها و انتشارات وزارت فرهنگ در میان می‌گذارم و در اولین دیدارم با وزیر فرهنگ نیز موضوع همکاری دو کشور را مطرح خواهم کرد.

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حضور علی فؤاد کارتال در ایران، اظهار داشت: ایران و ترکیه اشتراکات فرهنگی بسیاری دارند و ما مشتاقیم که فضای همکاری با محوریت کتابخانه‌های عمومی شکل بگیرد و این امکان را داریم در سطوح عالی، یعنی در سطح وزرای فرهنگ دو کشور، به این موضوع بپردازیم.

وی افزود: امیدواریم با وجود فشردگی برنامه‌های همایش، اوقات خوبی را در ایران سپری کرده باشید و با خاطرات خوب به کشور خود بازگردید.

فعالیت‌های کتابخانه‌های روستایی ایران حیرت‌برانگیز است

فعالیت‌های کتابخانه‌های روستایی ایران حیرت‌برانگیز است





پوستر دومین جایزه ملی خدمات کتابخانه های عمومی


    

 

پوستر همایش

ثبت نظرات کاربران

تاييديه : تشخيص عامل غير انساني
توجه : نظر شما پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده می شود !

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)